בדיקות ללא הרס
מי מבצע בדיקות ללא הרס ולמה זו בדיקה כל כך חשובה?

בדיקות ללא הרס הן בדיקות המבוצעות על ידי אנשי מקצוע מומחים ומיומנים המגיעים עם ציוד טכנולוגי מותאם. אבל מה זה הבדיקה הזו בכלל ולמה היא כל כך חשובה? הבדיקה קרויה כך כיוון שהיא מאפשרת לבדוק רכיבים שונים בעולם התעשיה והבניה מבלי להרוס אותם. לצורך הדוגמה, בעבר בדיקה של קורות בטון פנימיות היתה דורשת שבירה של חלק מסוים בקיר כדי להגיע לשכבות הפנימיות. כלומר, הדבר היה כרוך בהרס. כיום יש טכנולוגיות המסוגלות למפות גם את החלקים הפנימיים והנסתרים ביותר ללא שבירתם. לזיהוי פגמים מבעוד מועד יש חשיבות רבה, קורוזיה בקורות ברזל בבניין יכולים להביא לקריסתו. פגם ברכיב של מטוס יכול להוביל לכשל קטסטרופלי בטיסה. המהות של הבדיקה היא לזהות פגמים במוצרים חדשים לפני שזה מגיע למצב של בלאי מתקדם או בלאי במוצרים קיימים ולתקנם לפני שזה מגיע לכשל. בדיקה לא הרסנית חיונית מכיוון שהיא מאפשרת לקבלנים יצרנים וחברות לזהות פגמים קיימים או פגמים פוטנציאליים ברכיבים חשובים. בכך הם מבטיחים סטנדרטים של איכות ושמירה על בטיחות מקסימלית.
אילו תעשיות משתמשות בבדיקה אל הרס?
כיום תעשיות רבות משתמשות בבדיקות ללא הרס כדי להבטיח את האיכות והבטיחות של המוצרים שלהן. תעשיית הבניה עושה שימוש מאסיבי בבדיקות אלו בייחוד לנוכח התנופה של פרוייקטים מסוג התחדשות עירונית. בנוסף לכך, הבדיקות נמצאות בשימוש תדיר בתעשיית התעופה והחלל על מנת לוודא שרכיבים חיונים כמו מנועים וגוף הכלי אינם פגומים באופן שלא ניתן לראות בעין. גם תעשיית הרכב משתמשת בבדיקות לצורך בקרה על חלקי רכב, חלקי מנוע, מערכות בלמים ועוד. במקרה בו יש פגם באחד או יותר מהמערכות התוצאה יכולה להיות הרסנית. בתעשיית האנרגיה משתמשים בטכנולוגיה לבדיקת מיכלים, צינורות, מאגרים וכל ציוד אחר המשמש תחנות כח. באופן כללי בתעשיית הייצור בדיקת הרס משמשת למגוון רחב של פרודוקטים. החל ממוצרי אלקטרוניקה ועד למוצרי צריכה. בדיקה ללא הרס הכרחית לשמירה על הבטיחות של המשתמשים ברכיבים. אך גם לא פחות עבור היצרן ששומר על איכות מוצריו, התדמית של העסק והמוניטין.
בדיקות בלי הרס שנעשות בענף הבניה
כפי שכבר סקרנו סוגים שונים של בדיקת אל הרס משמשות עובר מגוון ענפי התעשייה. כעת נבין אילו רכיבים עוברים בדיקות אלו. בענף הבניה אפשר לראות בדיקות המבתצעות על הקורות, חלקי הבטון, התקרה, העמודים והקירות. בנוסף, מתבצעת בדיקת קורוזיה וזיון של הפלדה בכל החלקים שצויינו לעיל. את הבדיקה מבצעים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת שמאפשרת קבלת תמונה פנימית מלאה מבלי לגרום נזק או הרס. באמצעות שימוש במכשירים מבוססי קרניים חודרות כמו אולטרסאונד, רנטגן, רדיוגרפיה וחלקיקים מגנטיים. בנוסף אנשי המקצוע המיומנים מבצעים בדיקות חזותיות. כלומר הם משתמשים בידע והניסיון שלהם כדי לראות בעין סימנים המעידים על פגמים חיצוניים ופנימיים במוצרים ובמבנים. כל הממצאים שעלו מהשטח מנותחים על ידם לכדי מסקנות. את הממצאים מתעדים בטפסים הייעודיים ובדוח מסכם המכיל את כל המידע הנדרש וההמלצות על פי נהלי ביצוע.