משאיות מנוף בדיקות
משאיות מנוף בדיקות תקינות לעבודה בטוחה - אילו בדיקות נעשות?

נעשות במשאיות מנוף בדיקות שונות כדי לוודא שהן תקינות וכשירות לעבודה. אך לפני שנסקור את הבדיקות שנעשות במשאיות המנוף ומי מבצע אותן נבין תחילה לשם מה הן משמשות?
משאיות מנוף מורכבות מכמה חלקים, בינהם מנוף נייד המותקן על גבי משאית וניתן לשנע אותו ממקום למקום למגוון משימות הדורשות עבודה בגובה, הרמה והובלה. המשאיות משמשות בעיקר לענף הבניה אך גם למשימות תיקון והרמה שונות. המנוף מורכב על גבי בסיס שלדת המשאית והיא מספקת לו יציבות ותמיכה. למשאית עצמה יש זרועות המקבעות אותה לקרקע בעת העבודה כדי למנוע מצב של תזוזה ואבדן שיווי משקל. למנוף זרוע ארוכה ואופקית היוצאת מהמרכב ובאמצעותה מרימים ומשנעים פריטים שונים. המשאית עובדת בצורה דומה לזו של עגורני צריח בדיקות. ההבדל המרכזי הוא שהעגורן מותקן במקום עצמו ומתפרק בגמר הבניה והמשאית עם המנות ניתנת להזזה מיידית ממקום למקום.
היתרונות של משאיות מנוף
היתרון העיקרי של משאית מנוף היא יכולת הניידות שלה. לכן, היא מתאימה לאתרי בניה בהם לא נדרש מנוף באופן קבוע או שהמנוף צריך לנוע בין כמה אתרים. ניתן להסיע אותה בקלות לאחר קיפול מהיר ואוטומטי של המנוף ולנוע לאזור אחר. המשאית משמשת לצרכי בניה וחוסכת מהפועלים לבצע הרמות של ברזלים כבדים וחומרי בניה.
עד כה התייחסנו לשימושים שנעשים במשאית לצרכי בניה. אך משאיות מנוף בדיקות משמשות למגוון רחב של משימות. עבור סוגים שונים של הרמה והובלת גם לא לצרכי בניה. העברת חומרים כבדים במיוחד, הצבת מכונות, פעולות חילוץ והצלה ואפילו פינוי פסולת. חברות בניה מעדיפות להחזיק משאית מנוף אחת שתשמש אותם למגוון משימות מה שהופך אותה להשקעה כדאית ואת החברה לבעלת פרודוקטיביות מקסימלית. המשאית צריכה להיות מתופעלת בידי מפעיל מיומן שמבין את כל כללי הבטיחות והפעולות המחייבות כדי לצמצם את הסיכונים הקיימים.
כל הבדיקות שעוברות משאיות המנוף כדי שיוכשרו לשימוש תקין
זה לא סוד שמשאיות מנוף מתמודדות עם עומסים משתנים, תנאי שטח ומזג אוויר משתנה. גשמים רוחות קרקע לא יציבה. כל אלו משפיעים על הרכיבים של המשאים ומאיצים את הבלאי באופן משמעותי. לאור האמור וכדי שהמשאיות יעבדו לאורך זמן מבלי לסכן את הפועלים, עוברי האוחר ואנשי התפעול יש לבצע בהן בדיקות הכוללות את כל הרכיבים. אחת לתקופה עוברת משאיות מנוף בדיקות מקיפות המתחילות בבסיס של המשאית ומסתיימות בקצה של המנוף. הבדיקות כוללות נראות ותקינות פיזית, שברים סדקים ובלאי של חלקים שיכולים לקרות עם השימוש המאסיבי. כל חלק נבדק בנפרד ולאחר אישור התקינות עוברים למערכות החשמל ולבדיקת היסטוריית התחזוקה. הבודק הוא מהנדס מוסמך שמוודא בהזדמנות זו כי גם המפעילים מכירים את כל הכללים המחייבים והנחיות הבטיחות ומוסמכים להפעיל את המנוף בבטחה. מפעילי המשאית מתמודדים עם סיכונים שונים שנובעים בעיקר מהצורך באיזון בתנאי סביבה קיצוניים כמו רוחות גשמים וסחף.