מנופי סל בדיקות בטיחות
מה הפך את מנופי הסל לאחד הכלים האטרקטיבים והשימושיים ביותר?

מנופי סל בדיקות בגובה מאפשרות להגיע לנקודות גבוהות למגוון רחב של מטרות. בינהם בדיקות של פגמים וסדקים בבנין. המנוף קרוי כך מכיוון שהוא בנוי על משאית מנוף, בקצהו של המנוף מחובר משטח הבנוי בצורת סל או רמפה. בתוך הסל עומדים אנשי המקצוע עם הציוד הנדרש ומבצעים את העבודה בגובה בנוחות. ניתן להרים באמצעות המנוף גם חומרי עבודה וציוד בניה כבד. זרוע המנוף טלסקופית, בשל כך אורך המנוף משתנה בהתאם לצורך ולסוג העבודה. כמו כן ניתן לכוון את הסל שבקצה המנוף לזוויות שונות, מה שמאפשר לעובדים גישה קלה גם לנישות מרוחקות. מנופי הסל חזקים מאד ועשויים בדרך כלל מפלדה ולכן מסוגלים לשאת עימם משקל כבד. השילוב של יכולת הניידות, הגמישות של הזרוע והחוזק הפכו את הכלי לאטרקטיבי מאד כך שהוא נמצא בשימושים שונים ולא רק בענף הבניה. לצרכי תיקון מטוסים, הובלות ושינוע לגובה של ריהוט יקר, ביצוע בדיקות בטיחות ותקינות ועוד.
ביצוע בדיקות בטיחות ותקינות באמצעות מנופי סל
כדי להבין את השימוש של מנופי סל בדיקות בטיחות. נבין תחילה מהן הבדיקות האלו? ומה מטרתן? בדיקות בטיחות נעשות לצרכים שונים. בדיקות אל הרס, בדיקות רטיבות, בדיקות לאיתור סדקים, בדיקה ויזואלית לעבודות ריתוך, בדיקה סונית ועוד. בדיקות מהסוג הזה מאפשרות להבין מבעוד מועד האם קיים כשל בטיחות, בלאי, רטיבות, עייפות החומר או כל מפגע אחר שעלול להזיק ולסכן חיי אדם. מטרת הבדיקות לפקח ולהזהיר מפני כשלים שונים כדי לתקנם. לתת חוות דעת מקצועית על איכות בניה ולמזער נזקים. הבדיקות נעשות באתרי בניה, במבני מגורים, חניונים, מרכזי קניות, מגדלי עסקים ועוד. כאשר הבדיקה נמצאת בגובה נדרשים אנשי המקצוע והמהנדס להגיע לאזורים שונים כדי לבצע בדיקות חיצוניות ופנימיות לאזור. לצורך כך, נעזרים בפתרונות הרמה. אחד היתרונות המרכזיים של מנוף סל הוא יכולתו להגיע לגבהים משתנים שאי אפשר להגיע אליהם באמצעות סולם או פיגום. לכן הוא נמצא בשימוש תדיר בקרב בודקי בטיחות ומאפשר להם להגיע בקלות גם לנקודות בעלי גישה מוגבלת.
חשיבות שמירה על בטיחות בעת עבודת בדיקה עם מנופי סל
מנופי סל בדיקות חיוניים לצורך סיוע לאנשי מקצוע, בודקים ומהנדסים לעשות את תפקידם באופן הראוי. אך חשוב לדעת כי לצורך הפעלת מנוף סל נדרשת הכשרה והסמכה ייעודית. נהגים ועובדים המפעילים מנופי סל נדרשים להכיר לעומק את כללי הבטיחות המחייבים, מגבלות העומס ונהלי העבודה. כמו כן, כדי שהעבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר, לפני השימוש במנוף, יש לבצע בדיקת תקינות חיצונית ופנימית על מנת לוודא שכל הרכיבים תקינים. על המפעיל להיות עירני בעת הפעלתו ולשים לב לכל מודע מכשול או מפגע בקרקע או בגובה אשר עלול להוות סכנה לעובדים ולמנוף. עבודות בדיקה נעשות במקרים מסוימים בתנאי מזג אוויר קיצוניים. שרב, גשם ורוחות עזות. במקרים אלו נדרשת מיומנות רבה והבנה של תנאי יציבות הקרקע והאוויר על מנת להימנע מכשלים. כדי למזער נזקים העובדים על מנופי בטיחות לובשים מיגון מתאים, כגון רתמות וקסדות.